Kukkantó
Kukkantó Baráti Kör Egyesület
2022-02-02

Házasság hete 2022

Egyesületünk ebben az évben is társzervezője a Három Királyfi Három Királylány Veszprémi szervezetével közösen a Házasság Hete programjainak. Az idén a „Maradjunk együtt!” szlogen adta meg rajzpályázatunk témáját is. Az alkotókat az alábbi versrészlettel hívjuk a pályázatra: „Hol lehet jó nekem, hol jó mostanában? Egymással törődő, szerető családban!” (Aranyosi Ervin)

Beküldési határidő: 2022. február 11. A Kukkantó címére 8200 Veszprém József Attila u. 38. várjuk a szabadon választott technikával készülő pályamunkákat 3-10 éves korig.

A díjátadó 2022. február 18-án de. 10.00-kor lesz a Városháza Kossuth - termében, 8200 Veszprém, Óváros tér 9.

A pályaművekre kérjük írjátok fel neveteket, címeteket és a telefonszámot is, amin értesíteni tudunk benneteket az elért eredményről.

Együttműködő partnereink: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata, Szent Margit Óvoda Veszprém, Képzelet Művészellátó Veszprém, Autó-Nexus Kft. és a Veszprémi Művészetek Háza

A program a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg.
2021-12-03

Együtt örültünk a Mikulásnak!

Csodaszép karácsonyi díszbe öltöztetett meseautón érkezett a Mikulás Veszprémbe! A Kukkantó Egyesület manói segítségével sok-sok kisgyereknek hozott örömet, boldogságot, és persze szaloncukrot is. Délelőtt ellátogatott a Csillag-úti Óvodába, majd autójából integetve, zeneszóval lassan suhant keresztül a városon. Volt minden városrészben és az arra járóknak boldog ünnepeket kívánt, miközben manói szaloncukrot nyújtottak át a gyerekeknek!

A város szívében, az Óváros téren, a színpadról köszöntötte az egybegyűlteket. A Kukkantó Egyesület tagjai verssel és dallal várták a Nagyszakállút és kis műsorral, rajzokkal kedveskedtek neki a gyönyörű adventi díszbe öltöztetett téren! December 3-án a Mikulás járt a Dózsa téren, a Táborállás Parkban, a Cholnoky lakótelepen és az Egyetemi városrészben. Útja során elmondta, idén is jut ajándék minden veszprémi kisgyerek cipőjébe.

Itt a Mikulás! - Veszprém Televízió

Szán helyett kerekeken érkezett a Mikulás - vehir.hu

A program a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg.
2021-10-22

Halagút kirándulás

Őszi kirándulásunk alkalmával ellátogattunk Veszprém egy új látnivalójához a Sintér-hegy melletti Thetis alagúthoz. Ezt a helyet a veszprémiek nevezték el „Halagút”-nak. A Viadukt alatt található vízmosta árokban a Honismereti Egyesület tervei alapján megvalósult bemutató hely arról mesél az arra járóknak, hogy nézhetett ki Veszprém ezen része, amikor még a Tethys óceán borította ezt a terület.

Az alagútban a festett falon megtekinthetjük a több millió évvel ezelőtt itt élt élőlényeket, például a Placochelys Placodontia-t, azaz a kavicsfogú álteknőst, melynek első megkövesedett maradványait Laczkó Dezső piarista tanár találta meg ezen a helyen 1899-ben, több mint 100 évvel ezelőtt!

2021-09-25

„Gyereket a magasba!” a veszprémi Színházkertben

Az „Emeljünk magasba minél több gyermeket!” c. eseményt idén a járványhelyzet helyzet miatt ősszel tartottuk meg országszerte. A családi rendezvény helyszíne a Petőfi Színház előtti park volt. Az idei program különlegességét az adta, hogy élő közvetítésben, több városban egyszerre emelték fel gyermekeiket a szülők, nagyszülők.

A Három Királyfi Három Királylány Országos Mozgalom helyi szervezetével együttműködve egyesületünk idén is részt vett az esemény megszervezésében.

Önkénteseink segítettek a regisztrációnál és a kézművesfoglalkozások lebonyolításában, voltak olyanok akik pedig édeséggel és gyümölccsel kínálták a résztvevőket!

A program létrehozásában több civil szervezettel működtünk együtt, pl. a Családikával, a Veszprémi Családsegítő Központtal és az Veszprémi Érsekség Családpasztorációs Irodájájával. A kicsiknek és nagyoknak sok lehetőségük volt a játékra, az örömteli együttlétre. A családokat népi fajétékok, ügyességi játékok várták, de koronát is készíthettek, fényképezkedhettek és volt arcfestés, csillámtetoválás, minirobógózás valamint táncház is. Az esemény fővédnöke Porga Gyula, Veszprém polgármester volt. Veszprémben több száz gyerek emelkedett a magasba.

A rendezvény a Családbarát Magyarország támogatásával valósult meg.
2021-06-25

Tábor a Kis-Balatonnál 2021

A 2021. évi táborozásunk a Kis-Balatonon, kiemelkedő értéket jelentett számunkra. 25 évvel ezelőtt jártunk először a Berekben, melynek emlékét számos fotó és egy ismeretterjesztő film is őrzi. Rendkívüli élmény volt ismét visszatérni és a digitális kompetenciák fejlesztésével együtt feldolgozni a múltat és jelent. Tagjainknak nagy közösségi élményt, számos hasznos ismeretet adott a természetközeli táborozás Fekete István Tüskevár c. ifjúsági regénye nyomán. Különleges alkalom volt, hogy az író halálának napján éppen a Kis-Balaton szívében a Diás-szigeten jártunk, ott ahol a regény született és ahol tisztelettel emlékeztünk meg a magyar ifjúsági irodalom kiemelkedő alakjáról.

Célunk volt, hogy az 1979 óta nemzetközi jelentőségű védett magyar tájvédelmi körzettel kapcsolatos természeti - és kulturális ismereteket úgy bővítsük, hogy közben valódi közösségi élményekben legyen részünk...

Figyelmet fordítottunk a digitális kompetenciák fejlesztésére, a közös élmények dokumentálására és feldolgozására, amit szintén csapatmunkában végeztünk. A nyári táborban nagy hangsúlyt fektettünk a közösségépítésre, a csapatmunkára és az önkéntes képzésre. A foglalkozásokat beépítettük a szabadidős és sport tevékenységekbe, a természeti -és kultúrtörténeti programjainkba, kirándulásainkba, játékos tudáspróbákba. Volt közös vadvízi evezés, éjszakai kaland túra a Berekben és hajnali madár-les is, ahol a csapat tagjai egymásért és együtt tevékenykedtek és kűzdöttek meg a természet erőivel - egy közös cél érdekében.

Munkánkban folyamatosan jelentős szerepet játszik a tudatos médiahasználatra nevelés és az online kompetenciák fejlesztése.

Ennek érdekében a közösségi programjainkon tagjaink önállóan fotókat, rövidebb videókat készítettek, melyek megtekinthetők galériánkban.