Kukkantó
Kukkantó Baráti Kör Egyesület
2022-06-23

Kukkantó tábor 2022. június 19.-23.

Idei vakációnkban a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság erdei iskolája volt a Kukkantó tábor helyszíne.

Térerő és autó nélkül töltöttünk el öt napot a Tihanyi Tájvédelmi Körzetben. Felfedező útjainkon naponta 8-10 km-t túráztunk, megismerkedtünk a félsziget földtörténetével, geológiai látnivalóival, növény- és állatvilágával, tájképi értékeivel.

Jártunk a Barátlakásoknál, avagy a Tihanyi - remetebarlangoknál az Aranyháznál, a Csúcs- hegyen és a Nyereg-hegyen, az Öreg levendulásban, megismerkedtünk a hagyományos gazdálkodási formákkal, a levendulatermesztés történetével, a Külső- és Belső tó élővilágával és közelebbi ismeretséget kötöttünk az ürgékkel is!

Jókat játszottunk és sokat beszélgettünk fotóztunk. Tábori élményeinket Kukkantó című gyermekműsorban 2022 szeptemberétől láthatjátok majd!

Képgaléria fotók: Szegedi László operatőr
2022-05-03

Kapaszkodó rajz- és esszépályázat

2022-03-26

Tavaszköszöntő

Jótékonycélú Tavaszköszöntő programunkon több százan vettek részt a Cholnoky lakótelepről és Veszprém más városrészeiből is. A helyszínen a Református Szeretetszolgálat segítségével csokigyűjtést szerveztünk a háborús menekültek javára.

A rendezvényre senki sem érkezett üres kézzel! A programra látogató érdeklődők mellett, a térség országgyűlési képviselője Ovádi Péter és családja valamint a terület önkormányzati képviselője Brányi Mária alpolgármester asszony is jelentős adománnyal járult hozzá a gyűjtés sikeréhez, mely szép eredménnyel zárult!.A résztvevőket több helyszínen várták programmal a Kukkantó Baráti Kör Egyesület kézműves foglalkozás vezetői és animátorai, Somody Zsuzsanna játék és műsorvezető, Hajdu Péter „Sáti” néptáncpedagógus, Vizeli Bálint és Zenekara, Veszprémi Petőfi Színház Fiatal Akadémiája, és művészei, és Egyed Sándor állatsimogatója.

A rendezvény célja, hogy a lakótelepen élők szabad kötetlen tevékenységben, spontán megismerjék egymást és megteremtsük annak a lehetőségét, hogy a családok önfeledten töltsék el szabadidejüket és erősítsük az itt élő közösségeket! A programok lehetőséget nyújtottak az ismeretek bővítése mellett, az ismerkedésre beszélgetésre, kapcsolatépítésre. Volt kisállatsimogatás, pónilovaglás és a kézművesfoglalkozáson készült ajtókopogtatókat kis kosarakat magukkal is vihették a résztvevők.

A hagyományos népi ügyességi- és sportjátékokban, valamint a táncházban spontán ismeretségek születtek. A legkisebbeket minirobogók az idősebbeket operettslágerek is szórakoztatták. Örömmel fogadták a résztvevők a szendvics és üdítőkínálást és a gyerekek nagy kedvence volt a csokikereső játék.

A program zárásaként a vendégek közös kisvonatozással búcsúztak egymástól és helyszíntől, miközben úgy fogalmaztak, hogy jó lenne most mindent újra kezdeni és megismételni.

Képgaléria: Sebők Zita
2022-02-21

Télbúcsúztató farsangi mulatság a Cholnoky lakótelepen!

Február 26-án zenés álarcos, vidám, kiszebábos vonulással kergetjük ki a telet a Cholnoky lakótelepen!

Programok:

A programról szóló plakát megtekinthető itt.

2022-02-03

"Itt a farsang, áll a bál" - adománygyűjtés a Kukkantó Baráti Kör Egyesület számára