Kukkantó
Kukkantó Baráti Kör Egyesület
2023-02-02

"Szeretetbe kapaszkodva" - Házasság hete 2023

Egyesületünk az idén 10. alkalommal szervez programot a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom Veszprémi Szervezetével közösen a Házasság Hetében.

Készítsd el saját családi pecsétedet és hozd el a szüleidet is táncolni!

Rendezvényeinkre és pályázatukra a kukkanto.hazassaghete@gmail.com e-mail címen jelentkezhettek!

A program a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg.
2022-12-22

Karácsonyi ajándék a Kukkantótól

A Kukkantó Egyesület tagjai évről-évre igyekeznek azoknak a beteg kisgyerekeknek örömtelibbé tenni az ünnepvárást és a karácsonyt, akik kénytelenek kórházban tölteni ezt az időszakot.

A több évtizedes karitatív kezdeményezéshez az idei esztendőben csatlakozott a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom veszprémi szervezete, a helyi Plazma Center és a Dr. Bohóc mosolyszolgálat is.

A Gyermekgyógyászati Centrum kis betegei és szakemberei örömmel fogadták az adományokat. A Kukkantó Karácsonyi ajándékozásáról beszámolt a VEHÍR és aVeszprém TV hírműsora is.

2022-12-03

Mikulás és szlogenpályázat díjátadó

A Kukkantó és VBUSZ közös szlogenpályázatának díjátadóját a városi Mikulásnapra szerveztük. A Nagyszakállút ünnepi műsorral fogadtuk ahol fellépett a Dózsa György Általános Iskola német nemzetiségi tagozatának 4. osztályos csoportja.

Vendégeink voltak a Kossuth iskola 2.osztályosai, a Szilágyi Keresztény Iskola 2. osztályos néptánccsoportja Hajdu Viktória vezetésével és Hajdu Péter „Sáti” közreműködésével, de fellépett a Lencseszemek asszonykör is Nemesvámosról, akik az adventi ünnepkör hagyományait elevenítették fel.

A szlogenpályázat díjátadóján elhangzott: minden pályázó munkáját emléklappal és apró ajándékkal jutalmazzák a legjobbak pedig V-BUSZ bérleteket, V-BUSZ telephelylátogatást nyertek és sok finom édességet a Kukkantótól. A fődíj, hogy a nyertes szlogenekből spotokat készítünk a Veszprém TV stúdiójában. A kész spotokat 2023-ban a V-BUSZ járatain minden utas hallhatja majd. Az óvodás korcsoport különdíját kapták: Csizmadia Zsófia Zoé, Erdei tagóvoda növendéke és Kiss Zsófia a Borzavári Manókert Óvodából és Tóth Gergely az Egry Úti Óvoda Bambi csoportjának tagja. A legaktívabb osztályok díját a Báthory István Általános Iskola 2.c, 3.c, 5.c osztálya nyerte el. Verses fődíjat érdemelt ki Bacchioni Robert Szentkirályszabadjáról. Szlogen fődíjat vehettek át: Toldi Csongor a Báthory Általános Iskola 3.c osztályos tanulója és a Báthory Általános Iskola 2.c osztálya közös megalkotott szlogenükkel. Az alkotókat és a nyertes pályamunkákat 2023 januárjában bemutatjuk Kukkantó c. gyerekműsorunkban!

2022-06-23

Kukkantó tábor 2022. június 19.-23.

Idei vakációnkban a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság erdei iskolája volt a Kukkantó tábor helyszíne.

Térerő és autó nélkül töltöttünk el öt napot a Tihanyi Tájvédelmi Körzetben. Felfedező útjainkon naponta 8-10 km-t túráztunk, megismerkedtünk a félsziget földtörténetével, geológiai látnivalóival, növény- és állatvilágával, tájképi értékeivel.

Jártunk a Barátlakásoknál, avagy a Tihanyi - remetebarlangoknál az Aranyháznál, a Csúcs- hegyen és a Nyereg-hegyen, az Öreg levendulásban, megismerkedtünk a hagyományos gazdálkodási formákkal, a levendulatermesztés történetével, a Külső- és Belső tó élővilágával és közelebbi ismeretséget kötöttünk az ürgékkel is!

Jókat játszottunk és sokat beszélgettünk fotóztunk. Tábori élményeinket Kukkantó című gyermekműsorban 2022 szeptemberétől láthatjátok majd!

Képgaléria fotók: Szegedi László operatőr
2022-05-03

Kapaszkodó rajz- és esszépályázat