Kukkantó
Kukkantó Baráti Kör Egyesület
2022-05-03

Kapaszkodó rajz- és esszépályázat

2022-03-26

Tavaszköszöntő

Jótékonycélú Tavaszköszöntő programunkon több százan vettek részt a Cholnoky lakótelepről és Veszprém más városrészeiből is. A helyszínen a Református Szeretetszolgálat segítségével csokigyűjtést szerveztünk a háborús menekültek javára.

A rendezvényre senki sem érkezett üres kézzel! A programra látogató érdeklődők mellett, a térség országgyűlési képviselője Ovádi Péter és családja valamint a terület önkormányzati képviselője Brányi Mária alpolgármester asszony is jelentős adománnyal járult hozzá a gyűjtés sikeréhez, mely szép eredménnyel zárult!.A résztvevőket több helyszínen várták programmal a Kukkantó Baráti Kör Egyesület kézműves foglalkozás vezetői és animátorai, Somody Zsuzsanna játék és műsorvezető, Hajdu Péter „Sáti” néptáncpedagógus, Vizeli Bálint és Zenekara, Veszprémi Petőfi Színház Fiatal Akadémiája, és művészei, és Egyed Sándor állatsimogatója.

A rendezvény célja, hogy a lakótelepen élők szabad kötetlen tevékenységben, spontán megismerjék egymást és megteremtsük annak a lehetőségét, hogy a családok önfeledten töltsék el szabadidejüket és erősítsük az itt élő közösségeket! A programok lehetőséget nyújtottak az ismeretek bővítése mellett, az ismerkedésre beszélgetésre, kapcsolatépítésre. Volt kisállatsimogatás, pónilovaglás és a kézművesfoglalkozáson készült ajtókopogtatókat kis kosarakat magukkal is vihették a résztvevők.

A hagyományos népi ügyességi- és sportjátékokban, valamint a táncházban spontán ismeretségek születtek. A legkisebbeket minirobogók az idősebbeket operettslágerek is szórakoztatták. Örömmel fogadták a résztvevők a szendvics és üdítőkínálást és a gyerekek nagy kedvence volt a csokikereső játék.

A program zárásaként a vendégek közös kisvonatozással búcsúztak egymástól és helyszíntől, miközben úgy fogalmaztak, hogy jó lenne most mindent újra kezdeni és megismételni.

Képgaléria: Sebők Zita
2022-02-21

Télbúcsúztató farsangi mulatság a Cholnoky lakótelepen!

Február 26-án zenés álarcos, vidám, kiszebábos vonulással kergetjük ki a telet a Cholnoky lakótelepen!

Programok:

A programról szóló plakát megtekinthető itt.

2022-02-03

"Itt a farsang, áll a bál" - adománygyűjtés a Kukkantó Baráti Kör Egyesület számára

2022-02-02

Házasság hete 2022

Egyesületünk ebben az évben is társzervezője a Három Királyfi Három Királylány Veszprémi szervezetével közösen a Házasság Hete programjainak. Az idén a „Maradjunk együtt!” szlogen adta meg rajzpályázatunk témáját is. Az alkotókat az alábbi versrészlettel hívjuk a pályázatra: „Hol lehet jó nekem, hol jó mostanában? Egymással törődő, szerető családban!” (Aranyosi Ervin)

Beküldési határidő: 2022. február 11. A Kukkantó címére 8200 Veszprém József Attila u. 38. várjuk a szabadon választott technikával készülő pályamunkákat 3-10 éves korig.

A díjátadó 2022. február 18-án de. 10.00-kor lesz a Városháza Kossuth - termében, 8200 Veszprém, Óváros tér 9.

A pályaművekre kérjük írjátok fel neveteket, címeteket és a telefonszámot is, amin értesíteni tudunk benneteket az elért eredményről.

Együttműködő partnereink: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata, Szent Margit Óvoda Veszprém, Képzelet Művészellátó Veszprém, Autó-Nexus Kft. és a Veszprémi Művészetek Háza

A program a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg.