Kukkantó
Kukkantó Baráti Kör Egyesület
2024-02-03

Házasság hete rajzpályázat

2023-12-08

Városi Mikulás ünnepség Joulupukkival!

Az idén decemberben is ellátogatott városunkba a Lappföldi Mikulás. A Kukkantó Egyesület tagjai verssel, ajándékokkal és egy szépen kialakított fogadótérrel várták a szeretett vendéget. Az eseményre több ezren érkeztek, hogy személyesen is találkozhassanak vele és ezt meg is örökíthessék egy derűs családi fotóval. Egyesületünk manói felkészülten várták a vendégeket. Több tucat fiatalabb és idősebb manó segítette a látogatók tájékozódását és a program megvalósítását. Egyesületünkben már hetekkel az esemény előtt nagy volt a sürgés-forgás. A manók egymásnak adták a kilincset, hogy minden a helyére kerüljön , mire a nagy nap elérkezik.

A városi rendezvényt ezúttal - Európa Kulturális Fővárosa és a Veszprém 2030 Kft , valamint Veszprém Megyei Jogú Város - meghívására a Téli Gyárkertben rendeztük meg. A Mikulás fogadóterének kialakításában a manók mellett a VERGA Zrt. és a VKSZ Zrt. volt segítségünkre. Joulupukki örömmel nyitotta meg Veszprém téli hangulatú meseparkját és annak 500 négyzetméteres korcsolyapályáját az ötven méter hosszú hófánkpályával együtt. A családi kikapcsolódásnak és a téli sportoknak egyaránt remek helyet nyújtó Téli Gyárkert ezen a napon - Joulupukki és a szervezők, valamint a támogatók jóvoltából - térítésmentesen volt látogatható!

Rendezvényünk elérte célját: Több ezer kisgyerek, szülőkkel nagyszülőkkel együtt, önfeledten örült és szórakozott közel két órán át, a Városi Mikulásnapon és vette birtokba a Téli Gyárkertet. Boldog ünnepeket kívánunk!

2023-12-04

Kerékpáros Mikulásjárás Bándon és Márkón!

A megvalósult TOP-3.1.1-16-VE1-2017-00005 „Megyeszékhely kerékpáros megközelítését szolgáló hivatásforgalmi kerékpáros közlekedésfejlesztés Márkó-Bánd településeken” projekthez kapcsolódóan, kerékpáros közlekedést népszerűsítő szemléletformáló kampány keretében Mikulás/Manó-váró ünnepséget szervezett a Kukkantó Baráti Kör Egyesület; Márkó és Bánd Önkormányzata, valamint a Pro Veszprém Nonprofit Kft. megbízásából.

2023. december 4-én a bándi Német Nemzetiségi Óvodában 9 órától kezdődően Pintér József r. százados baleseti helyszínelő (Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányság) 20 perces, interaktív közlekedésbiztonsági foglalkozást tartott az óvodásoknak; ezt követően a gyerekek köszöntötték a kerékpárral érkező Mikulást és Manóit.

A program folytatásaként 10:30-tól kezdődően a Márkói Német Nemzetiségi Óvodában is közlekedésbiztonsági előadáson vettek részt az óvodások, majd fogadták a kerékpárral érkező és ajándékot is hozó Manókat.

Nagy élmény volt mindannyiunknak!

2023-03-23

Rajzolj és nyerj csoportos vetítést az új Bogyó és Babóca – Hónapok meséi c. filmre!

Jó hír a legkisebbeknek!

Április 6-ától országszerte a mozikban a Bogyó és Babóca – Hónapok meséi című film!
Küldjétek be rajzaitokat március 31-ig és nyerjetek csoportos vetítést!

2023-03-08

"Hova mész?" - a V-BUSZ telephelyére látogattak szlogenpályázatunk nyertesei

A Kukkantó Egyesület és a V-BUSZ közös szlogeníró pályázatának díjnyertes alkotói látogatást tettek a V-BUSZ telephelyén, majd a Veszprém TV stúdiójában profi körülmények között felvették a gyerekek győztes szlogenjeit!

A programon részt vett a Báthory István Általános Iskola 2. c osztálya és Toldi Csongor 3.c osztályos tanuló valamint felkészítőtanáraik!

Az erről szóló összeállítás 2023. március 13-án jelenik meg a Kukkantó című műsorban, az alábbi linken a V-BUSZ hivatalos közleményét olvashatjátok.