kukkantorejtveny.jpg
hh_2016_szlogen_l.jpg
 
H__zass__g_Hete_program.jpg
 
H__zass__g_Hete_rajzp__ly__zat_copy_1.jpg
A Kukkantó története
A Kukkantó című gyermekműsor 1990-ben indult útjára az akkor heti egy alkalommal, hétfőn esténként adó Veszprém Városi Televízióban 10 perces programmal. Ma a műsorát az éterben is naponta sugárzó Veszprém TV és műholdas adását határainkon túl is látható Hálózat TV gyermekprogramja 25 percben.
 
A gyermekműsor támogatására alakult meg a Kukkantó Baráti Kör Egyesület, mely összejöveteleket szervez, s egy olyan klubot tart fenn, ahol a gyermekek és szüleik hasznos programok keretében, rendszeresen, de spontán szerveződésben tölthetik el szabadidejüket.
 
Előadások, filmvetítések, játszóházi foglalkozások szervezésével, vendégművészek, együttesek meghívásával segítjük elő a klubfoglalkozásokon a szélesebb körű tájékozódást, a hagyományok megismerését, az emberi értékek kialakítását, a tehetségek felkarolását.
 
Az összejövetelek célja a magyar népi hagyományok őrzése, ápolása mellett más népek kultúrájának a megismertetése is, de fontos szerep jut a szociális érzékenység fejlesztésének is.
 
Az egyesület non-profit szervezet, mely a klubfoglalkozásokat térítésmentesen teszi látogathatóvá minden gyerek és szülő számára. A foglalkozásokra minden hónap első szombatján, a délutáni órákban kerül sor a VMK Március 15. úti klubkönyvtárában.
 
 
 
 
Copyright © 2010 Kukkanto.org
Készítette: